06304255420
gyurkoattila1@gmail.com

szellőzés

A légbevezetőket a hálószoba, a dolgozó, a gyerekszoba és a nappali ablakaiba kell beépíteni, így a WC, fürdőszoba és konyha irányába kialakuló lassú és nem érezhető levegő áramlás, teljesen átöblíti friss levegővel az egész lakást.

Ahhoz hogy a szellőztetés jól működjön arra is szükség van, hogy a lakáson így végigáramló szellőztető levegőnek semmi se álljon az útjába, azaz a helyiségek ajtóin vagy ne legyen küszöb, vagy szellőzőrácsokkal legyenek felszerelve, vagy csak egyszerűen ne legyenek becsukva.

A jobboldali képen a francia ALDES önszabályozó központi elszívórendszerének bemutató ábrája látható.

A szabadból érkező friss levegő a szobák ablakaira felszerelt önszabályozó légbevezetőkön (1) keresztül érkezik a lakásba. Az elszívást egy darab folyamatos üzemű, rendkívül energiatakarékos, 2 fokozatú, elektronikus  vezérelt központi ventilátor (2) végzi, mely az elszívott levegőt az előbb említett helyiségekből a beépített légcsatorna rendszer (3) segítségével gyűjti össze és a tetőkivezetőn (4) keresztül dobja ki az épületből.

Azokhoz a lakásokhoz, illetve épületekhez ahol nincs mód a központi elszívórendszer csőhálózatának elhelyezésére, az ALDES olyan folyamatos üzemelésű helyi elszívó berendezéseket fejlesztett ki, amelyek kiépítéséhez minimális csőrendszer szükséges (a második képen).

A szabadból érkező friss levegő e szellőztető rendszerekesetében is a szobák ablakaira felszerelt önszabályozó légbevezetőkön (1) keresztül érkezik a lakásba, azonban egy – egy gép  (3) itt csak vagy egy, vagy 2 – 3 egymás mellett elhelyezkedő vizes helyiség elszívását biztosítja. Ennek okán egy lakásba lehet, hogy több ilyen berendezést is be kell építeni. Például a bemutató képen a konyhát, WC-t és fürdőszobát egy darab gép, egy távolabb eső WC-t pedig egy másik készülék szellőztet. A beépülő légcsatornák (2) csak az egymás mellett fekvő helyiségeket kötik össze, illetve a gépekkel elszívott levegőt vezetik el a gépektől a szabadba.